Cauta ce doresti.

marți, 31 august 2010

Viata unui mare artist

    Michael Jackson(29.08.1958-25.06.2009)



 Michael Jackson s-a nascut la data de 29.08.1958,in Gary,Indiana,fiind ce de-al saptelea copil din cei noua ai cuplului Joseph si Catherine Jackson.El a facut parte din trupa "Jackson 5",alaturi de fratii lui Jermaine,Randy,Marlon si Tito,trupa fiind impresariata de tatal lor,Joseph Jackson,Michael fiind solistul trupei.
 Primul lui album solo a aparut la varsta de 14 ani albumul numindu-se "Got to be there" aparut in 1972,urmat de celebrul album "Ben" in acelasi an,album care include piesa cu acelasi nume,urmand ca peste 7 ani,in 1979 Michael sa colaboreze cu Quincy Jones la albumul de succes "Of the wall".Insa,succesul nu s-a oprit aici Michael lansandu-si albumul "Thriller" aparut in 1982,album care are cele mai mari vanzari,chiar si astazi.Albumul include super-piesele "Thriller","Beat It" sau "Billie Jean".
 Albumul care a facut mare valva in industria muzicala,al doilea ca vanzari dupa "Thriller" a aparut in anul 1987,acesta numindu-se "Bad",care include superbele melodii "Bad" si "Dirty Diana",dar sa nu uitam si de piesa cu care Michael a criticat moartea unor oameni de mare anvergura ca John F.Kennedy sau Martin Luther King,piesa numindu-se "Man in the mirror".
 Michael a fost acuzat de doua ori de molestare sexuala asupra a doi minori,in 1993 si in 2005,acesta iesind nevinovat de fiecare data.
 Michael a mai lansat cateva albume,printre acestea fiind :"Dangerous","History:Past,present,and future,book 1","Blood on the Dance floor:History in the mix","Invincible","Number Ones" sau "This is it".
 Michael Jackson a decedat la data de 25.06.2009,la varsta de 50 de ani,in urma unei supradoze de propofol.Odihneasca-se in pace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu