Cauta ce doresti.

miercuri, 1 septembrie 2010

Michael ca OM

           Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, ca Michael Jackson a fost un om de "o mare sensibilitate si un mare talent", care a marcat istoria "muzicii tinere", prima venire a artistului in Romania, in 1992, reprezentand un eveniment cu totul deosebit pentru romani, relateaza Mediafax.
Iliescu a precizat ca momentul venirii lui Michael Jackson in Romania, la doi ani de la Revolutie, respectiv "la inceputul tansformarilor profunde care au schimbat viata societatii romanesti", a reprezentat "un veritabil eveniment", apreciat de toti romanii."La vremea respectiva, el era pe val, era cel mai cunoscut, cel mai indragit si orice spectacol al lui era un eveniment. Asa incat toti romanii au apreciat sosirea lui Michael Jackson in Romania", a spus fostul presedinte.

   Ion Iliescu a aratat ca prima sa intalnire cu Michael Jackson a avut loc la Casa de Copii de langa Arcul de Triumf.

 "Trasaturile lui de caracter - om foarte simplu, foarte deschis, nesofisticat, cu o anumita inocenta specifica copilariei - le-am simtit si in contactul acesta cu lumea copilariei, cu copiii. S-a simtit extraordinar de bine si se vedea ca ii place aceasta comunicare directa cu copiii si caldura cu care copiii l-au intampinat”, a spus Iliescu despre prima sa intalnire, in calitate de presedinte al Romaniei, cu Michael Jackson.Fostul sef de stat a aratat ca Michael Jackson a fost un om de mare sensibilitate si un mare talent, care a marcat un moment in istoria muzicii tinere, iar venirea sa in Romania a reprezentat, pentru tinerii care il indrageau si pentru romani, in general, un eveniment cu totul deosebit.


 Din pacate, s-a stins devreme si la asta a contribuit si viata dusa in ultimii 10-15 ani, care pentru el nu a fost usoara - cu presiuni de tot felul, cu dificultati majore. Este pacat ca s-a pierdut un om de talentul pe care l-a avut Michael Jackson. Ramane in memoria tuturor ca o figura, ca un moment in evolutia acestei lumi", a conchis Iliescu.

Cel care îl alina pe Michael a fost Bubbles. Vreme de şase ani au fost de nedespărţit. Cimpanzeul a devenit cel mai faimos animal de companie din lume.

Vieţilor lor se completau, într-un fel: Michael era omul care nu a avut copilărie, iar Bubbles era un cimpanzeu care a crescut ca un om. Când Bubbles a ajuns la adolescenţă, Michael nu a mai putut să aibă grijă de el, fiind luat acasă la dresorul său. În 2004, cimpanzeul s-a retras în Center for Great Apes, unde sunt găzduite toate primatele “pensionare” din show-biz. Acum are 26 de ani şi are propria familie de cimpanzei.Michael a creat o adevărată grădină zoologică pe moşia sa denumită Neverland. Când a trebuit să vândă Neverland-ul, Jackson a trebuit să renunţe şi la animalele sale, pe unele vânzându-le, pe alte donându-le.

Cele patru girafe ale lui Michael – Rambo, Jabbar Jnr, Princess şi Annie Sue, alături de colecţia lui de papagali, au părăsit Neverland în 2007 şi s-au mutat în Arizona, pentru a trăi cu un cuplu bine intenţionat, dar fără experienţă.Succes, fani, bani, acuzatii, pedofilie, talent. Toate acestea sunt legate de un singur om, dar cine a fost cu adevarat acesta? Depre Michael Jackson se stiu foarte multe lucruri si, de fapt, atat de putine.Stim ca forta muzicii pe care o facea umplea stadioane intregi, stim ca a revolutionat muzica pop, stim ca a deschis portile industriei video in muzica, stim ca a fost acuzat de pedofilie, stim ca obisnuia sa cheltuiasca sume imense de bani pentru a-si satisface poftele..., din punctul de vedere al unora. Stim ca s-a imbogatit si a dat faliment de multe ori si uneori, aproape, in acelasi timp. Stim ca are 3 copii care au venit pe lume in situatii mai mult decat ciudate. A fost casatorit cu fiica unei alte legende, Lisa Marie Presley. Lista acestor "certitudini" aflate din gura in gura, poate continua.

Cu certitudine ca, cele mai mari realizari ale lui, au fost cei trei copii, pe care ii iubea nespus de mult si intotdeauna a tinut sa precizeze acest lucru. Faptul ca in majoritatea iesirilo

 Intotdeauna, copii au reprezentat un subiect controversat in viata lui. Scandalurile au inceput in 1993 cand a fost acuzat de molestare sexuala a unui minor. Atunci i-a stat alaturi Lisa Marie Presley. In toata aceasta perioada, cei doi au negat si au tot negat aceste acuzatii. "Niciodata, dar niciodata, nu as putea sa fac acest lucru. Nu sunt asa. In inima mea nu exista aceste sentimente", declara cu disperare artistul, intr-un interviu realizat in 1995.

Elizabeth Taylor, una dintre cele mai bune prietene ale lui Michael, povestea ca acesta obisnuia ca, in timpul turneelor, sa se deghizeze si sa se duca sa viziteze copiii de la spitale si orfelinate. Apropo de aceste masti pe care le tot purta in ultima vreme, s-a tot vehiculat ca existenta lor ascundea chipul uratit de atatea operatii.

 Regele muzicii pop, asa cum a fost denumit pentru prima data de Elizabeth Taylor, era un om foarte educat. Acelasi Marcel Avram povesteste ca intotdeauna era certat de Michael atunci cand vorbea urat. Din cauza diferitelor contracte, date nerespectate sau problemelor care intervin in aceasta meserie, Avram obisnuia sa tipe, sa vorbeasca mai putin ortodox, atunci Michael intervenea negresit si-l pondera, explicandu-i ca nu-i normal sa vorbeasca asa.


Cea mai mare pierdere pe care a avut-o artistul a fost copilaria si a suferit foarte mult din aceasta cauza. "El nu a putut sa se bucure de copilarie, trebuia sa munceasca si sa danseze... intotdeauna", declara Avram. "El voia sa fie un copil. A pierdut copilaria, a ratat-o. Acesta este motivul pentru care, fie ca avea 25, 30 sau 40 de ani, el se simtea tot un copil"
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu